Chocolade ABC

Bewaring

image009_1.jpgChocolade altijd bewaren in een droge, donkere ruimte op een temperatuur tussen 12°C en 16°C. Dus nooit in de koelkast. Vermijd ook temperatuurschokken van meer dan 10°C: uw chocolade kan een witte schijn krijgen. Dit heeft geen invloed op de smaak, maar geef toe: een donkere, glimmende en goed uitziende praline of chocoladereep ziet er toch veel aantrekkelijker uit.

Chocolade nooit bewaren naast sterk ruikend voedsel. Chocolade kan geuren zeer gemakkelijk absorberen en dit zou de sublieme smaak van uw lievelingslekkernij kunnen aantasten.

De beste temperatuur om chocolade te eten is tussen 18°C en 21°C. Bij deze temperatuur blijft chocolade knapperig, maar kunnen alle smaken en aroma’s in uw mond vrijkomen. Geef chocolade dan ook altijd de tijd om te acclimatiseren van de bewaringstemperatuur naar kamertemperatuur.

Kwaliteitscacao, donkere en melkchocolade hebben van nature een lange houdbaarheid. De natuurlijk aanwezige cacao polyfenolen helpen de donkere en melkchocolade voor lange tijd te beschermen tegen oxidatie. Ze zijn natuurlijke bewaarmiddelen.

Types »